VILLA S2, 2013
       
     
   
  
 Normal 
 0 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 SV 
 X-NONE 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
        
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
 
 /* Style Definitions */
 table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-qformat:yes;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:"Helvetica","sans-serif";
	mso-ascii-font-family:Helvetica;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
	mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
	mso-hansi-font-family:Helvetica;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
	mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
       
     
VILLA_S2_2013_VS 11.jpg
       
     
X26624v1.jpg
       
     
VILLA_S2_2013VS 1.jpg
       
     
X26548v1.jpg
       
     
 Photos: Rachael Smith / Christoffer Lomfors
       
     
VILLA S2_AI_3D_MODEL_20150226.jpg
       
     
VILLA S2_AI_3D_MODEL_20150226.jpg
       
     
VILLA S2, 2013
       
     
VILLA S2, 2013

S2 is a single family villa on the west coast of Sweden. The south side looks out over the garden, which backs onto a forest, while the closed north side of the house faces a residential street.

The villa consists of five adjoining volumes, laid out as a sequence of pavilions. The inspiration was taken from a theme seen in contemporary architecture, where the traditional plan of creating one volume with many rooms is reversed and each room becomes a separate entity. These divisions not only define the different areas, but externally create rhythm and break up the imposing scale of the 410 m2 building. A one-storey volume sits at each end, with three main two-storey sections in between. Each section has very different characteristics, which creates an interesting spatial journey throughout the house.

   
  
 Normal 
 0 
 
 
 21 
 
 
 false 
 false 
 false 
 
 SV 
 X-NONE 
 X-NONE 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
        
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
   
 
 /* Style Definitions */
 table.MsoNormalTable
	{mso-style-name:"Table Normal";
	mso-tstyle-rowband-size:0;
	mso-tstyle-colband-size:0;
	mso-style-noshow:yes;
	mso-style-priority:99;
	mso-style-qformat:yes;
	mso-style-parent:"";
	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
	mso-para-margin:0cm;
	mso-para-margin-bottom:.0001pt;
	mso-pagination:widow-orphan;
	font-size:11.0pt;
	font-family:"Helvetica","sans-serif";
	mso-ascii-font-family:Helvetica;
	mso-ascii-theme-font:minor-latin;
	mso-fareast-font-family:"Times New Roman";
	mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
	mso-hansi-font-family:Helvetica;
	mso-hansi-theme-font:minor-latin;
	mso-bidi-font-family:"Times New Roman";
	mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
       
     

 

VILLA_S2_2013_VS 11.jpg
       
     
X26624v1.jpg
       
     
VILLA_S2_2013VS 1.jpg
       
     
X26548v1.jpg
       
     
 Photos: Rachael Smith / Christoffer Lomfors
       
     

Photos: Rachael Smith / Christoffer Lomfors

VILLA S2_AI_3D_MODEL_20150226.jpg
       
     
VILLA S2_AI_3D_MODEL_20150226.jpg